Over Iris

Iris van ’t Veer heeft in juni 2013 haar Bacheloropleiding Klassieke Zang afgerond bij docente Eugénie Ditewig aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar studie volgde ze lessen en Masterclasses bij onder andere Kees Boeke en Jill Feldman, Wilbert Hazelzet, Päivi Järviö en Karin van der Poel. In 2012 heeft Iris een semester in Helsinki (Finland) gestudeerd om zich te verdiepen in Fins en Scandinavisch repertoire en Barokmuziek bij docent Juha Karvonen.

Iris treedt regelmatig op met gevarieerd repertoire. Onder andere zong ze met Camerata Trajectina in de Nederlandse Barokopera De Triomferende Min in het Festival Oude Muziek in Utrecht. Qua solorepertoire heeft ze onder andere de sopraansolo in Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms gezongen, uitgevoerd door het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock en het Leipziger Universitätsorchester.

Iris zingt graag Oude muziek en is de vaste zangeres van Ensemble Coronis, een jonge formatie voor Barokmuziek die geregeld optreedt in binnen- én buitenland. Zo is Coronis al op tour geweest naar Spanje, en was ze in 2018 geselecteerd om mee te doen met het Biagio Marini Concours in Neuburg an der Donau, Duitsland. 

Samen met collega Esmeralda Schütz heeft Iris een eigen operavoorstelling rond aria’s en duetten uit Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart ontwikkeld, Le Nozze zonder Figaro. Deze voorstelling is meermaals met succes gespeeld.
Ook werkt ze met verscheidene pianisten aan liedprogramma’s, waarbij het Scandinavisch lied haar bijzondere belangstelling heeft.

Daarnaast geeft Iris al 10 jaar met veel plezier en enthousiasme zangles op privébasis, eerst in Utrecht maar sinds kort in Amersfoort. 
Zij is sinds 2015 de enthousiaste vaste dirigente van Studentenvrouwenkoor Medusa te Utrecht. Ze werkt verder in de organisatie van het Nederlands Kamerkoor.