Zangles bij Iris

Hou jij van zingen, en wil je graag leren hoe je je stem goed kunt gebruiken? Mijn passie voor zingen geef ik graag door aan anderen door het geven van zangles aan volwassenen en kinderen van allerlei niveaus.

De nadruk ligt op het ontwikkelen van een gezonde zangtechniek, een vrij stemgeluid en het vertellen van het verhaal van de tekst (expressie), maar natuurlijk ook de liefde voor zingen! Ik spits de lessen toe op jouw persoonlijke wensen, vragen en voorkeuren.

In de les doen we ademhalingsoefeningen en stemoefeningen en werken we aan een zangstuk. Dit kan een klassiek lied zijn of misschien een opera-aria, maar ook musical en liedjes uit Disneyfilms. Je kunt stukken meenemen naar de les die je graag wilt studeren, of ik help je met het zoeken van repertoire dat bij jouw stem en niveau past.

Daarnaast werken we ook aan presentatie: jaarlijks organiseer ik een Voorzingmiddag, waarin je, als je dat wilt, een stuk kunt voorzingen waaraan we in de lessen hebben gewerkt.

Zangles voor kinderen

Kinderen die graag zingen en goed willen leren zingen, zijn ook van harte welkom in mijn lespraktijk! Door middel van leuke spelletjes, oefeningen en improvisatie leren kinderen de basisbeginselen van ademhaling, houding en toonvorming. Ook behoort noten en ritmes leren lezen tot de mogelijkheden. Het repertoire kan bijvoorbeeld bestaan uit kinderliedjes of liedjes uit films en Musicals, maar we verzinnen ook zelf liedjes en teksten en zingen popmuziek.

Informatie

De lessen worden gegeven in Amersfoort, dichtbij het centrum.

Wil je meer informatie over mijn lessen en tarieven, of wil je een proefles aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!

Wil je liever les op een muziekschool? Ik werk, naast mijn eigen lespraktijk, als zangdocent en koordocent bij Scholen in de Kunst in Amersfoort.