Workshops zang voor bedrijven/teams

Een zangworkshop als teambuildingactiviteit, teamontwikkelingsactiviteit of bedrijfsuitje

Waarom zingen?
– Zoek je naar meer verbinding binnen uw team? Zingen is een sociale bezigheid die mensen verbindt.
– Een harmonieuze samenwerking is onmisbaar op de werkvloer. Bij (meerstemmig) zingen zijn de zangers genoodzaakt goed naar elkaar te luisteren en elke stem als even waardevol te beschouwen: je kunt er alleen sámen iets moois van maken.
– Je komt zeker tot verrassende inzichten over je collega’s! Iedere zanger heeft binnen de groep zijn of haar rol: de ene neemt veel initiatief, de ander luistert vooral wat er gebeurt en speelt daar op in, één collega blijkt ineens een geweldige stem te hebben…
– Het is wetenschappelijk aangetoond dat zingen een gunstige invloed heeft op de ademhaling en bloedsomloop, wat een positieve weerslag heeft op de weerstand én op stress. Het schijnt zelfs zo te zijn dat mensen die vaak zingen, minder snurken!
– En natuurlijk vinden veel mensen zingen heel leuk. Dat blijkt uit de enorme hoeveelheid koren en zanggroepen (meer dan 15.000!) die Nederland telt.

Een zangworkshop bij Iris
Veel mensen voelen een drempel om vrijuit te zingen. In de workshop kom je erachter dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn, plezier in het samen zingen en muziek maken staat voorop! We beginnen met een aantal grappige oefeningen waarbij de stem betrokken wordt. Op die manier gaan we bijna ongemerkt door naar het zingen van zangoefeningen en meerstemmige muziek (bijvoorbeeld canons). Na afloop geef ik een opname (mp3) van jullie kunsten mee naar huis. Dit is inbegrepen in het tarief.

Het is, afhankelijk van het doel van de workshop en jouw wensen, mogelijk om een onderdeel zangtechniek in de workshop in te bouwen – een introductie in de ademhaling en het ademgebruik die voor zang vereist zijn, die tevens een hulp zijn voor degenen die voor hun werk veel moeten praten of presenteren.

Ook bespreek ik graag met jou of er wensen zijn qua repertoire, bijvoorbeeld een specifiek thema of een bepaalde muziekstijl – of dat nou opera is, een mooie popsong is of een meerstemmig “Edelweiss”. Of breng zelf een lied in voor een bruiloft of een afscheid. Afhankelijk van de groep, het doel van de workshop, het seizoen en de repertoirewensen zoeken we een mooi stuk uit.

Dus… waarom een zangworkshop bij Iris?
– Je krijgt een leuke zangworkshop op maat, aangepast aan je eigen wensen en behoeften, gegeven door een ervaren docente
– Je hebt een gezellige middag met collega’s en een resultaat om na afloop terug te luisteren of te laten horen
– Je leert collega’s van een andere kant kennen en waarderen.

Neem vrijblijvend contact op om te vragen naar de mogelijkheden of een workshop met Iris in te plannen.